Website biedt hulp bij psychosociale klachten

LEESTIP

De meeste kankerpatiënten ervaren tijdens en na de behandeling klachten en problemen op het gebied van vermoeidheid, angst, somberheid, relatie en financiën. Er wordt vaak geen hulp gezocht, terwijl ze daar wel baat bij zouden kunnen hebben. Daarom heeft de Nederlandse Federatie van Kankerpatiënten organisaties (NFK) de website ‘Kanker doet veel met je’ ontwikkeld. In begrijpelijke taal wordt uitgelegd wat psychosociale klachten zijn, hoe je daarover kunt praten en welke hulp er is. Dat gebeurt aan de hand van informatieve animaties. De focus ligt op veel voorkomende klachten. Het aanbod aan formele en informele hulp is in één oogopslag te zien. Ook de rol van patiëntenorganisaties binnen het psychosociale veld krijgt aandacht. (B.U.)