Taskforce ‘Gezond eten met ouderen’ van start

Eind september is de Taskforce ‘Gezond eten met ouderen’ van start gegaan. Doel is een landelijke beweging op gang te brengen om ouderen gezond te laten eten.

Zowel grote als kleine partijen worden uitgedaagd om mee te werken. Het gaat om zorgaanbieders, supermarkten en groente- en fruitproducenten. Voor mensen thuis kunnen deze partijen veel betekenen om gezond en lekker eten voor ouderen makkelijker te maken.

Verschillende partijen zijn bezig met het verbeteren van maaltijden en een gezonder aanbod voor ouderen. Er komen steeds meer sociale restaurants gericht op ouderen en op woongroepen van verpleeghuizen wordt er steeds vaker samen gekookt. Er zijn volop mogelijkheden om ouderen uit hun isolement te halen en een gezondere leefstijl te promoten.

Boegbeeld van de Taskforce is Janny van der Heijden. Eerder kreeg ze bekendheid als jurylid van het televisieprogramma Heel Holland Bakt. Ze is ook samensteller van de Nationale Eettest in 2014 en 2015.