Human Included-prijs naar Ons Raadhuis

Welzijnsorganisatie Ons Raadhuis in Velp heeft de eerste Human Included-prijs gewonnen. De prijs voor vernieuwende welzijnsconcepten die de participatiesamenleving inhoud geven, werd 17 oktober tijdens het Festival of Older People in Utrecht uitgereikt door Hedy d’Ancona. Ons Raadhuis brengt 55plussers samen die vitaal in het leven willen staan. Het combineert een netwerk van zorgprofessionals met de warme betrokkenheid van een huiskamer, waar mensen zelf de regie hebben.

Human Included is een initiatief van de humanistische organisaties achter het Gouden Pact voor de Zorg, een manifest voor het belang van immateriële zorgaspecten, zoals aandacht voor levensvragen en sociale inclusie.

De jury, met daarin onder anderen Gijsbert van Herk, voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Humanitas Rotterdam en hoogleraar Anja Machielse van de Universiteit voor Humanistiek, koos Ons Raadhuis als winnaar op basis van zes criteria: de ervaringen van gebruikers, ruimte voor menselijke eigenheid, wederkerigheid, inclusie, professionaliteit en ontschotting van de zorg.

Zie over het Gouden Pact:  Pleidooi.